Het NAH is een platform van jonge ondernemers die op eigen initiatief en met groot enthousiasme activiteiten opzetten voor en met jongens en meisjes van diverse etnische herkomst in hun eigen buurt. Door hun persoonlijkheid, hun erkende prestaties op het gebied van bijv. kickboksen, voetbal, rap, streetdance, mode, film en theater èn hun eigen ervaring met de straatcultuur, trekken zij jongeren over de streep om actief mee te doen.



Said Bensellam, ambassadeur en grondlegger
In 2010 vond ik het belangrijk om een groep mensen bij elkaar te brengen om het Netwerk Amsterdamse Helden op te zetten voor rolmodellen in het jongerenwerk. Om hen een podium, netwerk en ondersteuning aan te bieden zodat er meer kansen worden gecreëerd voor de jeugd, de buurt en de maatschappij. In Amsterdam behoren nu tal van mooie initiatieven tot het NAH. Het zijn initiatieven van jonge ondernemers in het jongerenwerk die voortgekomen zijn uit hun passie, gedrevenheid, betrokkenheid en energie.Lees verder over Said Bensallam en de oprichting van NAH.
Volg Said Bensellam via:
Organisatie
Tot de kern van het NAH behoren: de Amsterdamse Helden, het bestuur van het NAH, de coaches/schrijvers en een Project Coördinator.De Project Coördinator vormt de spil van het NAH. De Project Coördinator is verantwoordelijk voor de werving van helden en coaches/schrijvers. Ook het tot stand brengen van de onderlinge werkcontacten zoals het leggen van de contacten tussen de jonge ondernemers en de coaches/schrijvers dan wel de maatschappelijke partners en samenwerkingspartners.
Het bestuur van het NAH bestaat uit Bill Admiraal (voorzitter), Joke van Wittmarschen (penningmeester) en Mischa Lemaire (secretaris). De Project Coördinator is Lenny Bijker.
Sinds juni 2014 is het NAH een zelfstandige stichting.

Het NAH brengt verbindingen tot stand tussen de jonge ondernemers en maatschappelijke partners zodat zij optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden die bijvoorbeeld woningcorporaties, fondsen, notariaat en het bedrijfsleven hen kunnen bieden.
Het NAH biedt de helden en hun initiatieven een basis om samen-sterk te zijn.
Door het onderling uitwisselen van ervaringen, het met elkaar samen te werken en het zich manifesteren in de media kunnen de Amsterdamse Helden laten zien dat zij, niet behorend bij officiële professionele instellingen zoals jeugdhulpverlening, onderwijs en jongerenwerk, ook een essentiële bijdrage leveren aan het lokale jeugdbeleid.
Bovendien maakt het NAH mogelijk dat uiteenlopende jongereninitiatieven in de stad die al jaren met succes in de stad opereren, samenwerkingspartner kunnen worden van het NAH.
Het NAH is in staat met en door de helden gegevens te verzamelen, te analyseren en te rapporteren over actuele ontwikkelingen, tendensen en problemen in het leven van alledag van jongens en meisjes. Deze low-budget aanpak van leefwereld-nabij onderzoek biedt een waardevolle bijdrage in het lokale jeugdbeleid en een substantiële aanvulling op het werk van onderzoeksbureaus
Bestand aan helden van het NAH
Het NAH kent een bestand van meer dan dertig aangesloten helden. Per half jaar wordt intensief gewerkt met 8 à 10 helden. Helden met wie intensief gewerkt is en geen directe ondersteuning meer nodig hebben, blijven in de regel betrokken bij het NAH voor onderlinge informatie en advies, worden een coach of samenwerkingspartner. In het beleid van het NAH is vastgelegd om het bestand aan vrouwelijke helden actief uit te breiden.