Stacey Gray Person

Interview Stacey Gray Person – 16 oktober 2018

Wie ben je ?
Ik ben Stacey Gray Person, ik kom uit Amsterdam, en ik ben vader. Ik ben Singer Songwriter, acteur, DJ en regisseur. Naast mijn eigen projecten werk ik parttime bij de NS.

Ik kom uit een gezin van vier jongens. Ik ben mijn moeder dankbaar voor de man die ik geworden ben. Mijn moeder heeft mij altijd gestimuleerd in mijn muziek. Hoewel ze niet de financiële middelen had om me te steunen heeft ze me altijd met liefde en trots gesteund en aangemoedigd. Mijn moeder is nog steeds betrokken bij mijn projecten. Zo verzorgt ze de catering bij clipshoots. Als ik er even doorheen zat wist mijn moeder mij altijd weer te motiveren met haar positiviteit en wijze woorden.

Ik doe ook het management van m’n dochter, ze is model en actrice. Mijn moeder heeft die mogelijkheden niet gehad om dit voor mij te kunnen realiseren. Dus doe ik hard mijn best dit wel voor mijn dochter Kyara mogelijk te maken. Kyara is geïnteresseerd in alles wat met creativiteit te maken heeft. Zo verdient ze al haar eigen geld met o.a. commercials. Ik motiveer haar veel, als ze wilt gaan vloggen geef ik haar een camera mee. De filmpjes die ze heeft gemaakt laat ik eerst langs mij gaan voordat ze online mogen.

Door een paar TV optredens werd ik opeens een rolmodel voor jongeren omdat ze het cool vonden wat ik allemaal deed. Ik hield een vraagsessie online waarin jongeren wilden weten hoe ik in de mediawereld was terechtgekomen. Ze waren me dankbaar dat ik ze concrete tips gaf, bijvoorbeeld bij welke castingbureau’s je jezelf kan aanmelden.

Mijn neef Carlos Barbosa is heel belangrijk voor mij. Daarnaast werken wij ook nog eens veel samen. Hij heeft namelijk een eigen label First Class Music waarin ik bij veel projecten aanwezig ben. Ik weet dat hij veel vertrouwen in mij heeft. Ik ben blij dat hij mijn talenten ziet. Als A&R van First Class Music ben ik altijd op zoek naar nieuw talent. We doen ook het management van artiesten. Ik zit veel bij studio sessies waar ik ondersteun waar nodig is.

Wat doe je nog meer?
Ik ben heel creatief, ik heb altijd ideeën in mijn hoofd. Gelukkig heb ik weinig slaap nodig. Ik slaap zo’n 4 a 5 uur per nacht. Ik schijf korte films of concepten die ik zelf uitvoer. Ik regisseer en ik heb een team met een cameraman en geluidsman waarmee ik dit kan realiseren. Vaak voer ik projecten uit met jongeren uit de buurt en uit Amsterdam die we bij het proces betrekken. Jongeren kunnen met alle onderdelen kennismaken om te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen.

Wij houden ons eigenlijk altijd met creativiteit bezig. Creativiteit staat op nummer één, daar kun je alle kanten mee op. Ik vind het belangrijk dat jongeren een ander perspectief kunnen ontwikkelen dan alleen het leven op straat. In plaats van op straat hangen komen ze bijvoorbeeld in de studio om hun gevoel te uiten. Als jongeren een idee hebben kunnen ze dat samen met mij uitwerken. Ik stimuleer hen door te laten zien dat het mogelijk is en dat ze het kunnen if you can dream it, you can do it. Er zijn veel jonge talenten die die kans niet krijgen: ze voelen zich niet gezien of gehoord. Wij maken er iets positiefs van.

Om een voorbeeld te noemen: we hebben een film over jonge mantelzorgers gemaakt “Niet meer alleen”. Niet meer alleen is een korte film over jonge mantelzorgers. Ik heb het script samen met Tiendo Welles geschreven. Tiendo heeft heel veel talent en is enorm creatief. In de buurt ken ik heel veel jongeren. Toen ik een oproep plaatste op Facebook over de korte film wilde iedereen meedoen. Ze deden het niet voor het geld maar vanuit betrokkenheid, niemand vroeg of het betaald was. De jongeren uit de film werden door ons begeleid en gekoppeld aan professionals. De jongeren hebben op alle mogelijk manieren mee gedaan aan de productie, niet alleen als acteurs, maar ook geluid, camera, regie en als make up artist. Hierin hebben ze gerouleerd zodat ze met alle onderdelen in aanraking zijn gekomen.

Toen ik zelf nog op school zat wilde ik altijd muziek maken, maar ik had het geld er niet voor. Ik ging wel naar de studio van een neefje, maar er was natuurlijk weinig tijd voor mij omdat ik een beginner was. Ik moest dus zelf gaan sparen en actie ondernemen. Ik schreef me in bij castingbureaus en heb in verschillende series gespeeld zoals Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen. Met het geld dat ik verdiende met acteren kocht ik een mixer, computer en microfoon zodat ik een eigen studiootje had. Dat was heel wat in die tijd. Ik begon m’n eigen nummers op te nemen en die begonnen aan te slaan. Toen moest ik weer gaan sparen voor een videoclip. Maar omdat ik niet helemaal op één lijn zat met de regisseur, wist ik dat ik dit ook zelf wilde gaan doen!

Het hele proces van films maken heb ik geleerd doordat ik mee kon kijken met m’n neef die op filmsets werkte. En mijn beste vriend zat op het Mediacollege. We gingen videoclips maken voor beginnende artiesten die niet veel geld hadden. Het was in die tijd duur om een clip op te nemen. Wij konden een goede clip leveren, een voorbeeld is Bonny and Clyde van Gio.

Ook ben ik zelf achter de draaitafel gegaan om me de knoppen van de draaitafel eigen te maken. Zo heb ik mezelf leren draaien. Zo stond ik als DJ in clubs, op feestjes en o.a. als voorprogramma van rapper Boef en andere bekende namen. Ik heb me veelzijdig weten te ontwikkelen, doordat ik mezelf veel heb aangeleerd. Daarom wil ik jongeren zoveel mogelijk veelzijdigheid meegeven, ik wil dat ze het ook zo kunnen ervaren. Ik wil dit bieden aan iedereen die het verdiend, iedereen die geïnteresseerd is.

Wat zijn je toekomstdromen?
Soms ben ik nog wel zoekende, de meeste mensen focussen zich op één ding, ik kan dat niet. Ik wil graag de regie in eigen handen houden. In de toekomst wil ik graag een speelfilm regisseren, dat is mijn volgende plan. Het moet op mijn pad komen of ik moet zelf een script gaan schrijven. Maar ik ga die kans creëren!

Wat ik aan jongeren meegeef: niets is onmogelijk, obstakels zijn gemaakt om te overwinnen. Niet opgeven, ook al is het moeilijk. Probeer geen rare dingen te doen als je niet lekker in je vel zit, maar zet het om naar positieve dingen, dingen waar je goed in bent.

Allemaal opgelet: de pilot van de serie Incasso die ik regisseer komt binnenkort uit. Hou het in de gaten!

Website: http://www.staceygray.nl/www.staceygray.nl/home-topN.html

Facebook: https://www.facebook.com/officialstaceygray

You Tube: https://www.youtube.com/user/StaceyGrayMusic?feature=watch

Instagram: https://www.instagram.com/sstaceygray/

Twitter: https://twitter.com/SstaceyGray

IMG_9942
IMG_4018

Related Projects

Back to Top