Naziha Aouled

naziha

Naziha Aouled - Amsterdam Nieuw West

Interview met Naziha, mei 2013

Wie ben je?

Ik ben een alleenstaande moeder van een groot gezin uit Amsterdam Slotervaart. Naast het runnen van mijn eigen gezin heb ik altijd mijn deuren opengesteld voor jongeren uit de buurt. Jongeren kunnen altijd bij mij terecht. Veel ouders komen ook naar mij toe voor advies.

‘Dingen die op mijn pad komen geef ik door aan een ander’.

Waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Ik sta nu sterker in mijn schoenen dan vroeger omdat ik een doel voor ogen heb. De ervaring die ik heb opgedaan in de hulpverlening wil ik nu omzetten in het helpen van andere gezinnen. Dit heb ik altijd gedaan in stilte en nu kom ik daar mee naar buiten, een spannend moment in mijn leven.

‘Ik ben een doorzetter, ik ben positief ingesteld en ik ben iemand die van aanpakken houdt’

Doelgroep:

Ik wil mijzelf blijven inzetten voor jongeren. Wil je iets voor jongeren betekenen dan moet je bij de thuissituatie beginnen. Heel veel mensen weten niet hoe ze hulp moeten vragen. Juist door mijn ervaring en mijn openheid hebben mensen sneller vertrouwen in mij, ik praat eerlijk over alles.

Wat vindt je er van dat het NAH je ondersteunt bij het opzetten van je project?

Ik doe gewoon wat er op mijn pad komt, je moet je medemens helpen daar hoef je geen held voor te zijn. Ik heb het nooit leuk gevonden om bekendheid te geven voor wat ik doe. Het is wel eng dat mensen nu weten wie ik ben en dat er nu formele zaken bij komen. Maar het is goed dat dit moment is gekomen, nu ga ik er voor!

‘Ik wil er mijn werk van maken om gezinnen en jongeren te helpen en te stimuleren om de juiste weg te kiezen’

Waar sta je over een paar jaar?

Dan heb ik hopelijk een eigen stichting. Dan is het duidelijk voor de jongeren waar ze naartoe kunnen voor hulp.

Related Projects

Back to Top