Mourad El Otmani

Interview Mourad El Otmani – Young Amsterdam (voorheen: Young Nieuw West)

7 maart 2018

Wie ben je?
Ik ben Mourad, 35 jaar. Geboren en getogen in Amsterdam. Vader van 3 kinderen. De oudste is 4, de middelste bijna 3 en nog een kleine van 4 maanden. Ik ben een actieve bewoner, sociaal ondernemer en ik ben gespecialiseerd in jongeren.

Wat doe je?
Ik ben sociaal ondernemer. Ik werk met verschillende vraagstukken die leven bij jongeren. Ik werk samen/voor de gemeente Amsterdam en welzijnsorganisaties die zich ook bezighouden met jongerenwerk. Daarnaast heb ik een sportbedrijf genaamd M&M sportcoaching. Daarmee organiseer ik samen met jongeren sport en spel activiteiten op buurtpleinen in Amsterdam. Hierin zijn we bezig om jongeren aan te zetten tot bewegen. Dit doe ik samen met een vriend van mij. Daarnaast heb ik mijn handen vol aan activiteiten van Young Nieuw West. Al met al ben ik bijna 24 uur met kinderen of jongeren bezig, of mijn eigen kinderen of uit de wijk.

Hoe lang bestaat Young Nieuw West?
De organisatie is opgericht in 2009. Onze eerste activiteit was een debat met de gemeenteraad en jongeren, dit was in maart 2010. Daarna kwamen er steeds meer activiteiten. In 2014 zijn we een stichting geworden. We zijn toen veel zichtbaarder geworden in de wijk nieuw west. Daarna is het heel hard gegaan allemaal. In elk evenement zat succes en daardoor is ons platform gaan groeien en zichtbaar geworden onder de jongeren. We groeien nog steeds.

Wat houdt het platform in en wat is de gedachte erachter?
Het jongerenplatform is een plek waar op dit moment 32 jongeren zich vrijwillig en actief inzetten voor de wijk. Bij het platform kunnen zij hun ideeën uitwerken en programma’s organiseren over thema’s die zij belangrijk vinden. Dit zijn thema’s zoals: werkgelegenheid, netwerk, politiek, talentontwikkeling en andere actuele thema’s. Het platform wilt jongeren een podium geven om hun talenten in de spotlight te zetten. Young Nieuw West organiseert dialoog avonden, collegetours, mentorprogramma’s etc. Wij laten aan jongeren zien dat er mogelijkheden en kansen voor hen zijn in Amsterdam.

Wat zijn je toekomstplannen?
Wij groeien nog steeds en we hebben een grote groep jongeren die iets willen betekenen voor andere jongeren. We willen hen de ruimte blijven bieden om hun ideeën uit te voeren en hen ondersteunen bij het realiseren van die ideeën. Op dit moment zijn wij erg gericht op het lokale gebied. We willen meer een verbinding zoeken met de hele stad Amsterdam en meer stedelijk gaan opereren. Jongeren voelen zich een Amsterdammer en daar willen wij gehoor aan geven. Dit willen wij doen door samen te werken met organisaties uit andere wijken van Amsterdam onder een nieuwe naam, namelijk: Young Amsterdam. Op die manier willen wij de stem van alle jongeren uit Amsterdam gehoor geven.

Daarnaast willen wij graag een jongeren burgemeester aanstellen. Deze kan meer impact geven en de stem van jongeren laten horen. Dit bestaat al in meerdere steden en wij zien dit ook graag in Amsterdam. Het idee van een jongeren burgemeester was al in goede aarde gevallen bij voormalig burgemeester Van Der Laan en ook zijn opvolger is enthousiast!

Op 15 maart maakte Young Amsterdam bekend dat de jongerenburgemeester er gaat komen. Aansluitend volgende er op 16 maart een oproep in het Parool voor de jongerenburgemeester: https://www.parool.nl/amsterdam/ook-amsterdam-krijgt-een-jongerenburgemeester~a4581220/

Volg Young Amsterdam via: facebook

IMG_3589

Related Projects

Back to Top