Atta de Tolk

Fouad

Fouad Bechara

Interview Atta de Tolk

Wie ben je?

Ik ben Fouad, mijn artiestennaam is  ‘Atta de Tolk’. Ik ben 28 jaar.

Wat doe je?

Vanuit mijn stichting heb ik diverse projecten opgezet, waaronder: theaterprojecten, muziekprojecten en dansprojecten, o.a. in opdracht van de gemeente Dordrecht en Stichting Doen.

Mijn specialiteit: goochelen met woorden! Ik zie mezelf als een van specialisten in Nederland op het gebied van jongerenbeleid, ik ben ervaringsdeskundige. Ik ken het leven van de straat en daardoor weet ik jongeren te bereiken.

‘Mijn doel op maatschappelijk gebied is het bouwen van bruggen tussen de straat en instanties die daarmee te maken hebben’.

Ik maak rapsamenvattingen op feesten, dat heb ik gedaan op conferenties, symposia, evenementen van bedrijven als Mac Donalds, ING, Nationale Nederlanden , Forum, Ministerie  van buitenlandse zaken, Diversiteit top 100 en in opdracht van de Gemeente Amsterdam .

Wat maakt jouw aanpak uniek?

Is dat ik alleen werk vanuit het talent dat jongeren al hebben. Die talenten kunnen ze meestal niet gebruiken op scholen, bij bijbaan of thuis. Mijn doel is dat talent zodanig te ontwikkelen dat jongeren zien dat er andere mogelijk heden zijn dan criminaliteit. Ik werk met jongens en meisjes in de leeftijd van 14 t/m 28 jaar.

‘Het aanwakkeren en versterken van talenten die jongeren bezitten zorgt ervoor dat ik een alternatief biedt voor de verleidingen van criminaliteit’.

Overal in Nederland heb ik gewerkt: Dordrecht, Rotterdam, Utrecht, Den haag en omstreken, Amsterdam, etc. Overal in de Randstad heb ik iets gedaan.

Waar wil je naartoe in de toekomst?

Ik leg de drempel voor mezelf hoog, dat heb ik altijd gedaan en dat zal ik altijd doen. De projecten waaraan ik bouw bezitten de eigenschap dat ze voor veel mensen groots zijn. Nu werk o.a. toe naar een nationaal/internationaal gezondheidsproject voor kinderen.

Contact: attadetolk@live.nl

http://www.youtube.com/watch?v=ohMwj2ezPVg

Related Projects

Back to Top