Opa Jan en Stichting Lappenpoes

  by    0   2

Op donderdag 15 augustus bezocht het NAH team Opa Jan in zijn tattooshop.

Nee, niet om een tattoo te laten zetten, maar om te praten over Stichting Lappenpoes, de stichting die hij heeft opgericht voor zijn kleindochter.

De kleindochter van Opa Jan heeft leukemie. Hierdoor heeft zij al heel wat uurtjes in ziekenhuizen door moeten brengen. Opa Jan kwam er tijdens zijn bezoekjes al snel achter dat veel kinderen zich vervelen in het ziekenhuis.

Dit kon hij niet verdragen en zo is Stichting Lappenpoes ontstaan. Met de Stichting zamelt hij geld in voor materiaal voor de kinderen. Vaak zijn het de iets oudere kinderen die te weinig afleiding hebben. Deze kinderen kunnen via tablets bijvoorbeeld bezig zijn met social media en zo ook contact met leeftijdsgenootjes onderhouden.

Behalve het inzamelen voor materiaal organiseert Opa Jan ook uitstapjes. Momenteel is hij bezig met het opknappen van een boot, waarmee de kinderen straks met hun ouders tochtjes kunnen maken.

Ook zijn er plannen voor een benefietconcert. Opa Jan wil nu behalve donateurs ook fondsen aanschrijven voor zijn stichting en het NAH helpt hem daarbij.

Voor meer info zie: www.lappenpoes.nl


Related Posts

Helden Netwerk 2020

Beste bezoeker, dit jaar maken wij een doorstart: Netwerk Amsterdamse Helden zal doorgaan onder de naam Helden Netwerk. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website www.heldennetwerk.com Hopelijk zien wij u terug bij het Helden Netwerk.


READ MORE →

Sluit je aan bij het NAH als Held of als Schrijver

Gisteren zijn enkele van onze schrijvers bij elkaar komen bij NewMetropolis voor een werksessie in het teken van fondsenwerving. De presentatie werd gegeven door Miriam van Wij-Perspectief Het Netwerk Amsterdamse Helden is een innovatief netwerk voor sociaal ondernemers, bestaande uit zo’n 30 Amsterdamse Helden, ruim 20 maatschappelijke partnerorganisaties en zo’n 20 schrijvers die flexibel inzetbaar […]


READ MORE →

Aftermovie Vrijheidsiftar online!

Bekijk hier onze aftermovie! Vrijheidsiftar Aftermovie 2019 Vrijheidstour X Tropenmuseum 5 mei 2019 was de vierde editie van de Vrijheidstour! De Vrijheidstour vond dit jaar plaats in drie steden: Amsterdam, Amersfoort en Den Haag. In Amsterdam vond er overdag een Vrijheidslunch plaats aan het Sumatraplantsoen, de dag werd afgesloten met een Vrijheidsiftar (diner) i.s.m. het […]


READ MORE →

Schrijversbijeenkomst over Fondsenwerving 20 juni

Voor de schrijvers van ons projectbureau organiseren wij op donderdag 20 juni een bijeenkomst over de fijne kneepjes van het fondsenwerven. Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Kan je goed schrijven en lijkt het je leuk om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen bij het schrijven van projectplannen voor fondsenwerving en subsidieaanvragen? Wordt lid van het NAH! […]


READ MORE →

Vrijheidsiftar op 5 mei 2019

Tropenmuseum en de Vrijheidstour presenteren een Vrijheidsiftar op Bevrijdingsdag De Vrijheidsiftar op 5 mei staat in het teken van het vieren van de vrijheid, verbroedering en het gezamenlijk beleven van tradities. Tijdens deze editie leggen wij de verbinding tussen Bevrijdingsdag en de start van de Ramadan. Sprekers en performers met een Joodse ofwel Arabische/Moslim achtergrond […]


READ MORE →

Back to Top