Nieuws

Helden Netwerk 2020

POSTED ON maart 24th, 2020  - POSTED IN Nieuws

Beste bezoeker, dit jaar maken wij een doorstart: Netwerk Amsterdamse Helden zal doorgaan onder de naam Helden Netwerk. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website www.heldennetwerk.com Hopelijk zien wij u terug bij het Helden Netwerk.

Sluit je aan bij het NAH als Held of als Schrijver

POSTED ON juni 21st, 2019  - POSTED IN Nieuws

Gisteren zijn enkele van onze schrijvers bij elkaar komen bij NewMetropolis voor een werksessie in het teken van fondsenwerving. De presentatie werd gegeven door Miriam van Wij-Perspectief

Het Netwerk Amsterdamse Helden is een innovatief netwerk voor sociaal ondernemers, bestaande uit zo’n 30 Amsterdamse Helden, ruim 20 maatschappelijke partnerorganisaties en zo’n 20 schrijvers die flexibel inzetbaar zijn voor schrijfklussen.

Sluit je aan bij het NAH!

1) Ben je een maatschappelijke organisatie en kun je hulp gebruiken bij fondsenwerven/subsidieaanvragen? Wij bieden ondersteuning bij schrijfwerk tegen een maatschappelijk tarief.
2) Hou je van schrijven? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om op flexibele basis schrijfklussen uit te voeren voor maatschappelijke initiatieven.

Contact: info@netwerkamsterdamsehelden.nl

Aftermovie Vrijheidsiftar online!

POSTED ON juni 21st, 2019  - POSTED IN Nieuws

Bekijk hier onze aftermovie!

Vrijheidsiftar Aftermovie 2019 Vrijheidstour X Tropenmuseum

5 mei 2019 was de vierde editie van de Vrijheidstour!
De Vrijheidstour vond dit jaar plaats in drie steden: Amsterdam, Amersfoort en Den Haag. In Amsterdam vond er overdag een Vrijheidslunch plaats aan het Sumatraplantsoen, de dag werd afgesloten met een Vrijheidsiftar (diner) i.s.m. het Tropenmuseum.

Tijdens de Vrijheidsiftar hebben wij een verbinding gelegd tussen Bevrijdingsdag en de start van de Ramadan. Sprekers en performers met een Joodse ofwel Arabische/Moslim achtergrond keken samen met de dinergasten over muren heen.

Vrijheidstour 2019 werd mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsor: Restaurant Meram, Gemeente Amsterdam, Amsterdams 4 en 5 mei Comité, Tropenmuseum (Partner)

Video: Yve-Ent

Schrijversbijeenkomst over Fondsenwerving 20 juni

POSTED ON juni 4th, 2019  - POSTED IN Nieuws

Voor de schrijvers van ons projectbureau organiseren wij op donderdag 20 juni een bijeenkomst over de fijne kneepjes van het fondsenwerven. Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Kan je goed schrijven en lijkt het je leuk om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen bij het schrijven van projectplannen voor fondsenwerving en subsidieaanvragen? Wordt lid van het NAH! Neem contact op met Lenny via lenny@netwerkamsterdamsehelden.nl tel: 06-42776262

Programma Schrijversbijeenkomst Thema: Fondsenwerving

Datum: donderdag 20 juni
Tijd: 19.00 – 21.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: volgt
Kosten: volgt (er wordt een eigen bijdrage gevraagd)
De bijeenkomst gaat door met minimaal 5 aanmeldingen.

Programma:
19.00 – 19.15 uur Kennismakingsronde: pitch jezelf in 1 minuut
19.15 – 19.30 uur Rondje: wat is je grootste uitdaging qua fondsenwerven?
19.30 – 19.40 uur pauze
19.40 – 19.55 uur Presentatie door Miriam Staal-Cuppen:
10 stappenplan fondsenwerving voor sociaal ondernemers
19.55 – 20.25 uur Plenaire discussie: uitwisselen van tips en ervaringen
20.25 – 20.30 uur korte pauze
20.30 – 20.50 uur Aan de slag met het 10 stappenplan in groepjes
20.50 – 21.00 uur Afsluiting
21.00 – …. uur Netwerkborrel

Vrijheidsiftar op 5 mei 2019

POSTED ON april 17th, 2019  - POSTED IN Nieuws

Tropenmuseum en de Vrijheidstour presenteren een Vrijheidsiftar op Bevrijdingsdag
De Vrijheidsiftar op 5 mei staat in het teken van het vieren van de vrijheid, verbroedering en het gezamenlijk beleven van tradities. Tijdens deze editie leggen wij de verbinding tussen Bevrijdingsdag en de start van de Ramadan. Sprekers en performers met een Joodse ofwel Arabische/Moslim achtergrond kijken samen met de dinergasten over muren heen.

Van 5 mei naar de Ramadan
Is vrijheid vanzelfsprekend? Betekent vrijheid iets anders als je weet hoe het is om niet vrij te zijn? Hoe ziet vrijheid er vandaag de dag uit en waar hebben we vrijheid in Nederland aan te danken? Dit zijn vragen en overdenkingen die opkomen rondom de herdenkingen. Ook tijdens Ramadan, die dit jaar rond 5 mei aanvangt, onderbreken gelovigen de dagelijkse routine door gezamenlijk stil te staan bij de belangrijke waarden in het leven en dat van hun naasten. Een moment van bezinning over wie je bent en hoe je je leven invult in relatie tot je eigen familiegeschiedenis. Daarom vieren wij op zondagavond 5 mei samen de vrijheid en ons gezamenlijk streven naar een vreedzame maatschappij.

Programma: zoeken naar vrijheid over muren heen
Het Tropenmuseum en de Vrijheidstour slaan voor de tweede keer de handen ineen om deelnemers aan het diner in de monumentale Lichthal te laten proeven van een uitgebreide iftar maaltijd. Voordat we aan tafel gaan is het mogelijk om de tentoonstelling Verlangen naar Mekka te bezoeken met een rondleider. De avond wordt omlijst door sprekers, voordrachten en live optredens. Zo vertelt schrijver Natascha van Weezel over haar persoonlijke zoektocht naar vrijheid in het Beloofde land. Rabbijn Lody van de Kamp en scholiere en moslima Oumaima al Abdellaoui dragen voor uit de briefwisseling Over Muren Heen. Met deze hoopvolle briefwisseling met als startpunt nieuwsgierigheid geven zij een inkijk in twee culturen in de Nederlandse samenleving zonder daarbij hete hangijzers uit de weg te gaan. De Iraans/Marokkaanse zangeres Mor Karbasi brengt Andalusische in het Hebreeuws. Een spoken word performance door Atta de Tolk sluit de avond af.

Museumbezoek
19.00 – 20.30 uur Bezoek tentoonstelling Verlangen naar Mekka

Iftar
20.30 – 22.30 uur
•  Openingswoord Directeur Tropenmuseum Stijn Schoonderwoerd
•  Spreker: Natascha van Weezel
•  Uitreiking Vrijheidsaward
•  Voordracht uit de briefwisseling Over Muren Heen door Lody van de Kamp en Oumaima al Abdellaoui
•  Spoken Word: Atta de Tolk
•  Muziek: Mor Karbasi & band
•  Host: cabaretduo Waterkonijnen

Het gaat om een iftar, wij dienen het eten daarom na zonsondergang op. Er wordt halal, kosjer en vegetarisch geserveerd. Bij de reservering van uw ticket kan u uw voorkeur aangeven.

Tickets
Tickets €15,00 euro
Online reserveren via tickets.tropenmuseum.nl/nl/vrijheidsiftar  

Partners:
Restaurant Meram, Amsterdams 4 en 5 mei Comité, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost, Studio Jacques Koeweiden.

Collectief de Vrijheidstour:
Netwerk Amsterdamse Helden, ArteGanza, Upcycle Connection, Bridgizz en EuroMarocNed.

Volg onze social media voor de laatste updates!
Website: www.vrijheidstour.nl www.tropenmuseum.nl
Facebook: Vrijheidstour Tropenmuseum  
Twitter: @vrijheidstour  
Instagram: @tropenmuseum

Voor meer informatie over de Vrijheidsmaaltijden kunt u contact opnemen met de organisatie: info@vrijheidstour.nl | vrijheidstour.nl
 
 

Yan op Maat in de prijzen! 11 april 2019

POSTED ON april 17th, 2019  - POSTED IN Nieuws

Tijdens de Pitchavond van Sociale Helden West heeft Bureau Yan van Fatima Essahsah het maximale subsidiebedrag in de wacht gesleept! De jury besloot dat het project Yan op Maat (YAM) genoeg potentie heeft om uit te groeien tot een succesvolle sociale onderneming.

YAN op maat is ontstaan en ontworpen op basis van de behoefte van de jongeren en (jong) volwassenen die wij in de afgelopen vijf jaar hebben ontmoet en gesproken. Het traject biedt perspectief, tools en kansen in de culturele sector met het professionele team van YAN op maat“. – Fatima Essahsah

Op de foto v.l.n.r.: Junior Heldin Nandita, Junior Heldin Sofia Sabbar, Amsterdamse Held Fatima Essahsah, Lenny Bijker en Amsterdamse Held Soufia Zahri.

Back to Top