Flyer_voor
Flyer_achter
Bijlmer Style heeft met twee succesvolle mediatrajecten in 2015 en 2016 twee televisieseries opgeleverd waarin in totaal 24 positieve rolmodellen centraal stonden. Vijftig jongeren hebben deelgenomen aan de trajecten waarbij ze zowel voor- als achter de schermen ervaring hebben opgedaan bij het maken van een professioneel televisieprogramma.

Momenteel bevinden we ons in de voorbereidingsfase voor een derde mediatraject in 2017.
De derde editie wordt uitgebreid met nieuwe mediapartners in de vorm van een multifunctioneel platform:
o    Doelstelling van dit multifunctionele platform is dat nog meer jongeren kunnen participeren op verschillende niveaus en binnen diverse disciplines.
o    Deze editie bevat een binnenschools- en een buitenschools programma zo bieden wij continuering in de vorm van een doorlopende leerlijn.
o    Wij voegen deze editie nieuwe thematische programma’s toe, zoals de verdieping op kunst: kunst door de ogen van jongeren.

- Inhoudelijk zullen wij in onze tv producties positieve rolmodellen uit diverse stadsdelen aan elkaar koppelen en elkaar hun verhaal laten vertellen; wat is hun drijfveer geweest? Wat is hun inspiratie geweest? En hoe zijn zij met obstakels omgegaan?
- Deelnemende jongeren krijgen een stoomcursus televisie & radio maken en maken al lerende items die op televisie en radio worden uitgezonden. Ook online media en social media maken onderdeel uit van het programma.
- Jongeren kunnen leren binnen een vastgesteld professioneel kader.

Jongeren die het traject succesvol doorlopen ontvangen een certificaat en maken kans op een stageplaats bij een van de aangesloten mediapartners. Naast het gegeven dat jongeren de doelgroep van het programma zijn, zijn zij ook de makers van dit programma. Onder begeleiding van professionele televisie- en radiomakers zullen de jongeren vaardigheden ontwikkelen op het gebied van het werken met de camera, opnameapparatuur, productie en montage. Ook werken zij aan hun sociale vaardigheden tijdens dit project zoals: werken in teamverband en projectmatig werken.

De officiële startdatum in 2017 wordt nog bekend gemaakt.

Aanmelden:
Leeftijd: jongeren van 14-30 jaar kunnen zich aanmelden
Voor vragen of aanmelden kun je terecht bij het Netwerk Amsterdamse Helden

Bekijk de eerste twee seizoenen van de serie “Bijlmer Style” op de website van AT5: http://www.at5.nl/gemist/tv/330 de afleveringen zijn ook terug te zien op You Tube!
Back to Top